Sunday, April 21, 2013

15 Храни, Които Помагат да Отслабнем

На диета ли сте? Искате да ограничите апетита си и най-вече желанието си за консумация на захар и сладко?

Край на диетите! Вашето решение е Мейзитанг Botanical Slimming - натурални капсули за отслабване без диета и гладуване. Вижте и кои са най-добрите храни, които ни помагат да отслабнем по време на приема на Мейзитанг.

1. Яйца :: Пропуснете поничката тази сутрин. Яйцата, които са пълни с протеини, ще ви помогнат да се почувствате заситени за по-дълго време.

Мащабно проучване върху 30 жени с наднормено тегло, открило, че тези, които ядат две яйца (с две препечени филии хляб и нискокалоричен плод) консумират по-малко за следващите 36 часа, отколкото жените, които са хапнали поничка за закуска. Други изследвания показват, че протеина може да предотврати резки промени в кръвната захар, което води до желанието за храна.

2. Боб :: Вероятно никога не сте чували за холецистокинин - това е един от най-добрите ни помощници за отслабване. Този храносмилателен хормон е естествен супресор на апетитa  (действа му подтискащо). А знаете ли как да приемате повече холецистокинин?


Един от начините, докладват изследователи от Университета в Калифорния, е чрез консумация на боб. Изследване върху 8 души, сочи че техните нива на хормона са два пъти по-високи след консумация на боб, отколкото след приема на нискофибрена храна, съдържаща ориз и сухо мляко. Освен това богатия на фибри боб може да намали и холестерола.

3. Салата. Склонни ли сте да се тъпчете докато се храните? Контролирайте приема на калории, като започнете с голяма порция салата.



Изследователите казват, че тайната е в огромният обем на салатата, който след приема те кара да се чувстваш прекалено заситен. Установено е и, че хората, които ядат една порция салата на ден имат по-високи нива на витамините C и E, фолиева киселина, ликопен и каротеноиди.

4. Зеленият чай. Съставката за отслабване не е кофеина. Антиоксидантите в зеления чай, наречени катехини са тези, които ускоряват метаболизма и помагат за изгарянето на мазнините. Съставките също редуцират LDL (лошия) холестерол.


5. Круши. Вече е признато, че крушите съдържат повече фибри от останалите плодове. На второ място са ябълките. И двата плода съдържат пектин, който намалява нивата на кръвната захар, помагайки да избегнете леките закуски между храненията.


6. Супа. Една пилешка супа засища и притъпява глада като цяло парче от пиле. Изследователите предполагат, че дори най-простата супа задоволява глада, защото човешкия мозък я възприема като наяждаща храна.


7. Говеждо месо :: Ако се опитвате да отслабвате, това е вашата вечеря. Амино левциновата киселина, която е богата на протеини, помага на жените да губят повече тегло и мазнини и по-малко мускулна маса. Говеждото месо също така намалява острите пристъпи на глад.


Кои са останалите храни, които ни помагат да отслабнем здравословно без гладуване и диети?   Прочетете продължението тук...

No comments:

Post a Comment