Saturday, May 4, 2013

Хранителни Навици за Перфектно Тяло

Пътят към перфектното тяло минава през малките промени в начина ни на живот и хранене.  Отслабването и последващият контрол на постигнатите резултати могат лесно да се постигнат с помощта на малки промени, които можем да направим в живота си.

Ето няколко полезни хранителни навици, които да заучите и приложите :: 


1. Не пропускайте закуската! Закуската е най-важното хранене за деня. След дълга почивка през нощта, тялото ви се нуждае от гориво, за да заработи метаболизма ви и да ви даде енергия за останалата част от деня. Тези, които закусват сутрин хапват по-малко на обяд, защото не са гладували и не са чакали с нетърпение да се нахвърлят върху храната.



2. Преоценете досегашните си хранителните навици. Хапвате ли късно през нощта, похапвате ли докато готвите или довършвате ли храната на децата? Огледайте се наоколо и ще забележите какво нередно правите. Ако ги откриете може да избегнете тези вредни навици, които ще ви спестят много излишни калории.



3. Планирайте провала! Колкото и странно да звучи, няма човек, който поне веднъж да не е нарушил хранителния си режим. Всеки има нужда от стратегия за осъществяване на режима. Специалистите съветват да си подготвите здравословни закуски за времето от деня, в което знаете, че обикновено огладнявате.



4. Винаги пазарувайте на пълен стомах. Истинско бедствие е да пазарувате гладни! Тогава сте склонни да напълните количката с всички нездравословни храни, които до сега сте избягвали. Пазарувайте с предварително подготвен списък, така импулсивното пълнене на количката е сведено до минимум. Запомнете :: Правилното хранене започва със здравословна храна в хладилника.



5. Яжте редовно. Разберете честотата на храненията си, която е най-добра за вас и се придържайте към нея. Яжте бавно, дъвчете всяка хапка и да се наслаждавайте на вкуса на храната. Опитайте да дадете малка почивка на вилицата си между хапките и пийте много вода с храната.



6. Хапвайте на маса и от чиния. Когато се храните от различни опаковки и в движение можете да преядете много повече, отколкото ако седнете и съзнателно се насладите на храната.



7. Не яжте след вечерята. Това е момента, в който повечето хора губят битката с килограмите.  Ако огладнеете, опитайте се да преодолеете глада с нискокалорична напитка или парче карамел. Друг навик, който помага е измиването на зъбите след вечеря - това ще помогне за намаляване на изкушението да хапнете отново.


Опитайте се да вградите тези здравословни навици в начина си на хранене. Тези малки корекции ще доведат до незабавен резултат. Превърнете мечтаните килограми в реалност!

No comments:

Post a Comment