Thursday, October 3, 2013

Какви са ползите от тичането?

Всички говорим, че тичането е много полезно, но малко от нас знаят какви са конкретните му ползи. Освен, че тичането подобрява здравето, то е и невероятно ефективен начин за влизане във форма. Особено онези от вас, за които тичането не е най-любимото занимание, убедете се сами!

Подобрява работата на сърцето

Вярвате или не, тичането е чудесен начин да укрепим здравословното си състояние. То увеличава нивата на добрия холестерол и подобрява фукциите на белите дробове. В допълнение стимулира имунната ни система, предпазва ни от редица заболявания. Тичането може да намали риска от рак на гърдата при жените, остеопороза, диабет, високо кръвно налягане. Неслучайно много лекари препоръчват тичането на хора, които са в ранните фази на тези заболявания. Доказано е, че то намалява риска от инфаркти, помагайки на артериите да възстановят своята еластичност и сила на сърдечните удари.



Осигурява ни повече самочувствие и увереност

Не всички ползи от тичането са физически. Тичането може чувствително да повиши увереността и самооценката ни. Поставянето и постигането на цели ще помогне да се почувствате по-мотивирани, по-уверени в себе си и по-щастливи.
Ендорфините ангажирани в тичането карат хората, които тичат да са по-щастливи от тези, които не го правят.



Освобождава стреса и премахва депресията

Стреса може да причини редица здравословни и психологически проблеми. При много хора може да повиши апетита и да намали качеството на съня. Повишения апетит (който може да контролирате чрез Мейзитанг Botanical Slimming Soft Gel ) от своя страна води до напълняване и ограничаване на активността. Така попадаме в един омагьосан кръг, от който може да ни спаси само тичането.

Когато сме в депресия последното нещо, което ни се прави е да станем от леглото и да тичаме. Въпреки това след няколко минути тичане мозъка ни започва да секретира хормони, които по естествен път повдигат настроението. Има много малко неща, които могат бързо да повлияят депресията и тичането е едно от тях.



Ускорява метаболизма, изгаря излишните калории и оформя тялото

Тичането е един от най-добрите начини за намаляване и поддържане на желаното тегло. Той е водещият начин за изгаряне на екстра калории и вторият най-ефективен начин за изгаряне на мазнини за 1 минута. Хората, които тичат изгарят 1,000 калории на час и заспиват по-лесно и по-пълноценно.  Тичайки организма изгражда мускулна тъкан и човек изгаря мазнини дори, когато почива.



Ако искате да отслабнете лесно и бързо, другото ефикасно и доказано решение е Мейзитанг Botanical Slimming. 100% натуралните Botanical Slimming Soft Gel капсули атакуват първо апетита ви, след това образувалите се мастни депа в проблемните зони. Ограничавайки желанието за консумация на храна, едновременно Мейзитанг Botanical Slimming започва да използва натрупаните калории като основен източник на енергия за организма. Помислете си за този двоен ефект, съветан с кратко тичане на чист въздух.

Така, че съчетайте приема на натуралните Botanical Slimming Soft Gel капсули с макар и кратко, но регулярно тичане и мултиплицирайте полезните им ефекти за вашата фигура и здраве. Вижте повече на http://мейзитанг.com/

Източници:
1. http://weheartit.com
2. http://www.javedakhtar.in

No comments:

Post a Comment