Friday, October 4, 2013

10 Начина за Повишаване на Физическата Активност

Вярвате или не, един от най-лесните начини да подобрите здравословното си състояние е да повишите нискоинтензивнатa си физическa активност през деня, дори ако това да са броят на стъпките ви. Освен, че ще започвате да ставате все по-здравословни, може и да намалите няколко сантиментра от нежеланите си обиколки.

Ето няколко практични начини да подобрите дневния си двигателен режим и да станете по -активни. Като за начало започнете да прилагате само 2-3 от тях и скоро ще видите ефекта.

1. Ползвайте стълбите по-често от асансьора.
Ако трябва да изкачите 2 етажа или да слезете 3 етажа, изберете стълбите. Не забравяйте, че всеки път, когато се отказвате от асаньора, вие правите крачка към по-здравословен живот.



2. Пийте много вода.
Звучи изтрито, но погледнете от тази гледна точка! Ако пиете постоянно вода през деня, ще ходите до тоалетната поне веднъж на един час. А това са е екстра 5-минутна разходка до тоалетната и обратно! Също така хидратацията може да намали чувството за глад, както и да повлияе хроничните болки в гърба!


3. Паркирайте колата по-далече от входа на дома.
Друга проста, но ефективна тактика. Паркирайте колата малко по-далече, така че да се поразходите до вкъщи. Това може да ви забави само с няколко минути от обикновеното, но може да ви добави години здравословен живот.

4. Почиствайте дома си регулярно.
Много хора не осъзнават каква страхотна тренировка може да се окаже това. Почистването ангажира много активности като ходенете, стречинг, трениране на сила.



5. Погрижете се за градината.
Чудесна идея, която не само повишава физическата ви активност, но ви дава и причина да бъдете навън. Както чистенето, грижата за градината ангажира голяма част от мускулите на тялото.



6. Изключете телевизора през лятото.
Телевизорът - тайният помощник на заболяванията. Изключете го и така ще имате една причина по-малко да лежите цял ден на дивана.

7. Купете си педометър. 
Педометърът е устройство, което измерва броя на стъпките, които правите през деня. Невероятен начин за измерване на физическата ви активност, който може да ви стимулира да направите повече крачки всеки ден.



8. Използвайте активни транспортни средства или обществния транспорт.
Колелото е вашият приятел за повишаване на физическата ви активност и постигане на оптимално здраве. Помислете си само, освен това е и евтин, и няма проблеми с паркирането. Също така, ако пътувате с обществения транспорт сте подоложени на повече физическо натоварване, освен ако всеки път успявате да си намирате свободно място.

9. Не избирайте близкия ресторант за обяд.
В повечето случаи разполагате с поне 45 минути обедна почивка. Отделете 10 от тях за разходка до ресторанта. Избирайки малко по-далечна дестинация, си подарявате още няколко минути физическа активност и приятен разговор с колегите.

10. Излезте на семейна разходка след вечеря.
Друг начин да прекарате заедно време, да излезете на чист въздух и да сте активни всички едновременно.

Както виждате нито един от тези съвети няма да обърне света ви! Даже можете веднага да ги приложите и да повишите своята активност!  Ако се опитвате не само да повишите физическата си активност, но и да редуцирате теглото си, съчетайте тези съвети с един от продуктите за отслабване, който вече се е утвърдил на световния пазар като ефективен, здравословен и 100% натурален - Мейзитанг Botanical Slimming.



Сам по себе си Botanical Slimming капсулите ще намалят апетита ви и ще ви дадат повече енергия за през деня, който от своя страна можете да оползотворите за повече физическа активност. Активните природни съставки в гел капсулите мобилизират мастните депа и организма започва да изгаря екстра калории. Така ще коригирате не само двигателния си режим, но и вашата фигура. Да бъдете активни, здрави и красиви зависи от вас!

Източници:
http://design-milk.com/20-beautiful-modern-staircases/
http://weheartit.com/entry/55546979/

No comments:

Post a Comment